E iai sau fesili?Valaau mai matou:+86-13256715179

O Kamupani Soda ma Beer o lo'o tu'u ese mama palasitika e ono

00xp-plasticrings1-superJumbo

Ise taumafaiga e fa'aiti'itia otaota palasitika, o lo'o fa'apipi'iina i ituaiga eseese e mafai ona faigofie ona toe fa'aaogaina po'o le fa'amama uma o palasitika.
O mama palasitika i soo se mea ma pusa pia e ono ma le soda ua faasolosolo malie lava ona avea ma mea tuai ona o le tele o kamupani ua sui i afifi lanu meamata.

O suiga o lo'o faia eseese - mai le pepa malo e o'o i mama fa'aono e fai i vaomago karite totoe.E ui o suiga e mafai ona avea ma se laʻasaga agaʻi atu i le faʻaauau, fai mai nisi tagata atamamai o le na o le fesuiaʻiina o mea faʻapipiʻi eseese atonu o se fofo sese pe le lava, ma o le tele o palasitika e manaʻomia ona toe faʻaaogaina ma toe fai.

O le masina nei, na fai mai ai le Coors Light o le a taofia le faʻaaogaina o mama palasitika ono-pack i totonu o le afifiina o ana ituaiga Amerika i Matu, suia i latou i pepa pepa afifi i le faaiuga o le 2025 ma faʻaumatia le 1.7 miliona pauna o palasitika otaota i tausaga uma.

O le fuafuaga lea na fai mai le kamupani o le a lagolagoina e le $ 85 miliona tupe teufaafaigaluega, o le mea aupito lata mai lea e se kamupani tele e sui ai le ono mama mama ua avea ma faailoga o le afaina o le siosiomaga.
Talu mai le 1980s, ua lapataia e le au siosiomaga e faapea o palasitika lafoaʻi o loʻo faʻaputuina i lapisi, alavai ma vaitafe, ma tafe atu i sami.O se tasi o su'esu'ega i le 2017 na iloa ai o palasitika na fa'aleagaina ai pesini tetele uma o le sami, ma e tusa ma le fa miliona i le 12 miliona tone metric o otaota palasitika na ulu atu i si'osi'omaga o le gataifale i le 2010 na'o le 2010.

O mama palasitika ua iloa e lavelavea ai manu o le sami, o nisi taimi e pipii i luga a'o tuputupu ae, ma e masani ona 'ai e manu.E ui o le tipiina o mama palasitika na avea ma auala lauiloa e puipuia ai meaola mai le maileia, na mafua ai foi ni faafitauli mo kamupani o loʻo taumafai e toe faʻaaogaina, o le tala lea a Patrick Krieger, sui peresitene o le gafataulimaina mo le Plastics Industry Association.
“A o e laʻitiiti, na latou aʻoaʻoina oe ae e te leʻi lafoaʻia se mama e ono pusa e tatau ona e tipiina i ni vaega laiti ina ia a tupu se mea leaga e le maua ai se pato po o se laumei i totonu," Mr. .Na fai mai ai Krieger.

“Ae o le mea moni e fai lava sina laititi e matua faigata lava ona faʻavasega,” o lana tala lea.

Fai mai Mr. Krieger, ua tele tausaga o fiafia kamupani i pusa palasitika ona e taugofie ma mama.

“Na tuu faatasi uma na apa alumini i se auala aulelei, mama ma mama,” o lana tala lea."Ua matou malamalama nei e mafai ona sili atu lo matou lelei o se alamanuia ma o loʻo manaʻo tagata faʻatau e faʻaaoga ituaiga eseese o oloa."
O mea ia na lu'itauina e le au fa'agaioiga mo le afaina e mafai ona tupu i meaola ma atugaluga e uiga i le filogia.I le 1994, na faʻatonuina ai e le malo o le Iunaite Setete e tatau ona faʻaleagaina mama palasitika ono-pack.Ae na faʻaauau pea ona tupu le palasitika o se faʻafitauli tau le siosiomaga.Faatasi ai ma le sili atu ma le valu piliona metric tone o palasitika na gaosia talu mai le 1950s, 79 pasene ua faʻaputuina i lapisi, e tusa ai ma le suʻesuʻega 2017.

I lana fa'aaliga, fai mai Coors Light e fa'atatau i le fa'aogaina o mea e 100 pasene le gafatia, o lona uiga e leai se palasitika, toe fa'aaogaina atoa ma toe fa'aaogaina.

"E manaʻomia e le lalolagi la tatou fesoasoani," o le tala lea a le kamupani i se faʻamatalaga.“O le palasitika fa’aaoga e tasi e fa’aleagaina ai le si’osi’omaga.E utiuti punaoa o le suavai, ma ua televave le maualuga o le vevela o le lalolagi nai lo se isi lava taimi.Matou te maalili i le tele o mea, ae e le o se tasi lea o na mea.

O isi fa'ailoga o lo'o faia fo'i suiga.I le tausaga ua tuana'i, na fa'ailoa mai ai e Corona le afifiina e faia i vaoto karite fa'asili ma alava laupapa toe fa'aaogaina.Ia Ianuari, na faalauiloa ai e Grupo Modelo se tupe e $4 miliona e sui ai pusa palasitika faigata e toe faʻaaogaina ma mea e faʻavae i luga ole fiber, e tusa ai ma le AB InBev, lea e vaʻaia uma ituaiga pia.

O le Coca-Cola na gaosia fagu fa'ata'ita'i e 900 na faia toetoe lava o palasitika fa'ato'aga, e le aofia ai le pulou ma le fa'ailoga, ma ua tautino le PepsiCo e fai fagu Pepsi ma le 100 pasene toe fa'aaogaina palasitika i maketi Europa e iva i le fa'ai'uga o le tausaga.

E ala i le amataina i maketi filifilia, e mafai e kamupani ona "faia se auala faʻapitonuʻu e faʻailoa ai fofo e mafai ona faʻalauteleina," o le tala lea a Ezgi Barcenas, o le ofisa sili o le gafataulimaina o AB InBev.

Ae "o nisi o masalosaloga maloloina" o loʻo faʻatulagaina, o le tala lea a Roland Geyer, o se polofesa o faʻalapotopotoga faʻapisinisi i le Iunivesite o Kalefonia, Santa Barbara.
“Ou te manatu o loʻo i ai se eseesega tele i le va o kamupani naʻo le puleaina o latou igoa ma le manaʻo e vaʻaia o loʻo faia se mea, ma kamupani o loʻo faia se mea e matua taua lava," o le tala lea a Polofesa Geyer."O nisi taimi e matua faigata lava ona taʻu eseese ia mea e lua."

Elizabeth Sturcken, o se pule faatonu mo le Environmental Defense Fund, fai mai o le Coors Light faʻasalalauga ma isi e faʻatatau i le soona faʻaaogaina o palasitika o se "laasaga tele i le itu saʻo," ae e tatau i kamupani ona suia a latou faʻataʻitaʻiga pisinisi e foia ai isi faʻafitauli tau le siosiomaga e pei o. fa'aoso.

"A oo mai i le foia o faafitauli o le tau, o le mea moni faigata o suiga faapenei e le lava," o le tala lea a Ms. Sturcken."O le faʻaogaina o le micro e aunoa ma le faʻaogaina o le macro ua le toe taliaina."

Alexis Jackson, o se faiga faavae o le sami ma palasitika taʻitaʻia mo le Natura Conservancy, fai mai o le "faiga faʻavae ma le atoatoa" e manaʻomia e fausia ai se lumanaʻi gafataulimaina.

"O tautinoga ofo fua ma faʻalavelave e le lava e faʻanofo ai le nila i luga o le mea atonu o se tasi o luitau sili o le siosiomaga o tatou taimi," o lana tala lea.

A o'o i le palasitika, fai mai nisi tagata popoto, na'o le fesuia'i i se isi mea fa'apipi'i e le taofia ai le taumasuasua o otaota.
"Afai e te suia mai se mama palasitika i se mama pepa, poʻo se isi mea, o lena mea atonu o le a i ai pea se avanoa lelei e iʻu ai i le siosiomaga poʻo le susunuina," Joshua Baca, sui peresitene o le vaega palasitika i le American Chemistry Council, fai mai.

Fai mai a ia, o loʻo faʻamalosia kamupani e sui a latou faʻataʻitaʻiga pisinisi.O nisi o loʻo faʻateleina le aofaʻi o mea toe faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le afifiina.

Ua fuafua le Coca-Cola e toe fa'aaogaina lona afifiina i le lalolagi atoa i le 2025, e tusa ai ma lana Lipoti Pisinisi & Siosiomaga, Agafesootai ma Pulega, lomia i le tausaga talu ai.O lo'o fuafua foi PepsiCo e mamanuina fa'apipi'i toe fa'aaogaina, fa'apala pe biodegradable e o'o atu i le 2025, o lana lipoti o le fa'aauauina o galuega fai mai.

O nisi fale gaosi oloa - e pei o le Deep Ellum Brewing Company i Texas ma Greenpoint Beer & Ale Co. i Niu Ioka - e faʻaaogaina au palasitika umi, e mafai ona faigofie ona toe faʻaaogaina e ui lava e sili atu le palasitika nai lo mama.

Fai mai Mr. Baca e mafai ona aoga pe afai e faigofie ona toe fai le palasitika nai lo le lafoai.

Mo suiga i ituaiga sili atu ona gafataulimaina o afifi e matua'i faia ai se eseesega, o le aoina ma le fa'avasegaina e mana'omia ona faigofie, toe fa'afouina fale fa'afouina, ma fa'aitiitia le palasitika fou e tatau ona gaosia, o le tala lea a Mr. Krieger.

Ae mo faitioga mai vaega e tetee i le palasitika, na ia fai mai: "E le mafai ona matou toe faʻaaogaina lo matou auala mai le faʻafitauli o le faʻaaogaina tele."


Taimi meli: Apr-08-2022