E iai sau fesili?Valaau mai matou:+86-13256715179

Na fa'afefea e le COVID le fa'apipi'iina o pia mo fale gaosi oloa i le lotoifale

ratio3x2_1200ratio3x2_1200

O lo'o paka i fafo o le Galveston Island Brewing Co. o lo'o i ai pusa lapopoa e lua o lo'o fa'atumuina i paleti apa o lo'o fa'atali e fa'atumu i pia.E pei ona faʻaalia e lenei faleteuoloa faʻafuaseʻi, o le saʻo i le taimi o poloaiga mo apa o se isi tagata na afaina i le COVID-19.

O le le mautonu i sapalai alumini i le tausaga talu ai na mafua ai ona taofi le gaosiga o se pusa eseese IPA i Houston, ina ia mautinoa o loʻo lava apa o loʻo i lima mo Art Car, Lawnmower ma isi faʻatau sili.Na o'o lava ina ave e le fale fai ava ni apa e le'i fa'aaogaina na lolomi mo fa'ailoga ua le toe fa'aogaina mai le teuina ma tu'i fa'ailoga fou mo le gaosiga.

Ma i le Eureka Heights Brew Co. i le taeao o le Aso Lua talu ai nei, na faanatinati ai le au afifi e sui se fusipaʻu masaes i luga o lana masini faʻailoga fale faigaluega ina ia mafai ai ona faʻamaeʻaina le 16-aunese pia e taʻua o Funnel of Love i le taimi mo se mea na tupu.

O le fa'aletonu ma le si'itia o tau alumini, fa'ama'i fa'atupu fa'ama'i i totonu o le sapalai sapalai ma mea fou e mana'omia mai se kamupani gaosi oloa tele ua fa'afaigata ai le mea sa masani ona fai sa'o.O lo'o fa'alauteleina galuega a le au gaosi oloa, ae o lo'o fa'amoemoe e fa'aauau pea le tele o sapalai mo se tausaga pe lua.O taimi ta'imua mo le tu'uina o oka ua fa'atupula'ia mai le lua vaiaso i le lua pe tolu masina, ma e le'o fa'amaonia i taimi uma le fa'aolaina.

"O nisi taimi e tatau ona ou ave afa-pallets," o le tala lea a le pule o le afifiina o le Eureka Heights Eric Allen, ma faamatalaina le tele o taamilosaga o telefoni e mafai ona faia e mautinoa ai ua atoatoa o ia.O le misia o se taimi fa'agata i se supamaketi e le o se filifiliga, ona o le tauvaga mo avanoa avanoa i luga o le ala pia.

Na faʻatupulaia le manaʻoga mo apa alumini aʻo leʻi oʻo i le 2019. Na o mai tagata faʻatau pia taulima e opoina apa, ma na maua e le au fai ava e taugofie e faʻatumu ma faigofie ona felauaiga.E mafai fo'i ona toe fa'aaogaina sili atu le lelei nai lo fagu po'o palasitika fa'aoga tasi.

Ae o sapalai na matua faʻapipiʻi lava ina ua amata e le COVID lana osofaʻiga mataʻutia.A o faatonuina e le au ofisa o le soifua maloloina ia tapuni pa ma potu paipa, na paʻu le ata o le faatauina atu ma faatau ai e tagata faatau nisi apa pia i faleoloa.O tupe maua mai le fa'atau-ta'avale na fa'amauina ai moli mo le tele o tama'i pia.I le 2019, o le 52 pasene o pia na fa'atau atu e Eureka Heights na tu'u apa, ae o le isi vaega o lo'o alu i kegs mo ata fa'atau.I le tausaga mulimuli ane, na siitia ai le vaega o apa i le 72 pasene.

LONG ROAD: O lo'o tatalaina le fale pia muamua a tagata Black i Houston i lenei tausaga.

O le mea lava e tasi na tupu i isi tagata fai ava, faʻapea foʻi ma le gaosiga o soda, lauti, kombucha ma isi meainu.I le po, sa sili atu ona faigata le mauaina o se sapalai faatuatuaina o apa nai lo se isi lava taimi.

"Na alu ese mai le le o se mea faʻalavelave i se mea sili ona faʻalavelave," o le tala lea a Allen, ma toe faʻaalia se lagona masani i totonu o pisinisi.

“E iai apa o loʻo avanoa, ae e tatau ona e galue malosi e maua lena apa - ma o le a sili atu lau totogi," o le tala lea a Mark Dell'Osso, pule ma faʻavae le Galveston Island Brewing.

Sa faigata tele le fa'atauina ma sa tatau ai ona fa'amama e Dell'Osso le avanoa o faleteuoloa ma mautotogi se pusa ta'avale e pei o le uili ta'i 18 ina ia mafai ona ia fa'aputu i so'o se taimi e maua ai se avanoa fa'atau.Ona ia lisiina lea o le isi.Na te le'i paketiina mo na tupe fa'aalu - po'o le si'itia o tau o apa lava ia.

"Sa faigata," o lana tala lea, ma faʻaopoopo mai o loʻo ia faʻalogo o faʻalavelave e mafai ona faʻaauau seia oʻo i le faaiuga o le 2023. "E foliga mai e le o alu ese."

O Dell'Osso na tatau fo'i ona motusia sootaga ma lana kamupani ua leva ona tu'uina atu, Ball Corp., ina ua uma ona fa'asalalau e le kamupani le tele o fa'atonuga maualalo.O loʻo ia suʻesuʻeina filifiliga fou, e aofia ai faʻasalalauga lona tolu o loʻo faʻatau faʻatasi ma faʻatau atu i faleoloa laiti.

I le faʻaopoopoina, o tupe faʻaalu faaopoopo ua faʻateleina ai tau o gaosiga e tusa ma le 30 pasene i le apa, o le tala lea a Dell'Osso.Ua lipotia mai foi e isi fai ava le siitia faapena.

I totonu o le lotoifale, o faʻalavelave na fesoasoani i le siʻitia o tau i luga o le laupapa e tusa ma le 4 pasene mo pusa faʻapipiʻi na afaina ai tagata faʻatau ia Ianuari.

I le aso 1 o Mati, na fa'atupula'ia aloa'ia ai e Ball le lapopo'a o fa'atonuga aupito maualalo i uta ta'i lima - tusa ma le miliona apa - mai le uta e tasi.O le masina o Novema na faalauiloa ai lea suiga, ae ua tuai ona faatino.
Na taʻua e le Fofoga Fetalai Scott McCarty "manaoga e leʻi tupu muamua" mo apa alumini na amata i le 2020 ma e leʻi tuʻu.O loʻo faʻatupeina e Ball le sili atu i le $ 1 piliona i fale fou e lima e teu ai meainu alumini i Amerika, ae o le a umi se taimi e oʻo mai ai i luga ole laiga.

"E le gata i lea," o le tala lea a McCarty i se imeli, "o le mamafa o sapalai na amata i le taimi o le faʻamaʻi o le lalolagi o loʻo tumau pea le luʻitau, ma o le aofaʻi atoa o le tamaoaiga i Amerika i Matu o loʻo aʻafia ai le tele o pisinisi o loʻo faʻaauau pea ona aʻafia a tatou pisinisi, siʻitia tau mo toetoe o mea uma. matou te faʻatau e fai a matou oloa."

Ole la'ititi lapopo'a o lo'o avea ma lu'itau mo fale gaosi oloa, e masani ona la'ititi ma fa'atapula'a le avanoa e teu ai apa.O lea ua iai i Eureka Heights, o le fola o lo'o fa'aavanoa mo fa'afiafiaga ua fa'atumuina nei i fata maualuluga o apa mo Mini Boss ma Buckle Bunny.O nei apa ua uma ona lolomi ua taunuu mai ua sauni e faatumu, fa'amaufa'ailoga ma tu'u lima i totonu fa pe ono fa'aputu.

O fale fa'atau pia e gaosia fo'i le tele o pia fa'apitoa, o lo'o gaosia i ni mea laiti.O nei mea e faʻamalieina ai tagata faʻatau ma, faʻatasi, faʻateleina le pito i lalo.Ae latou te le manaʻomia le fiasefulu afe o apa.

Ina ia foia faafitauli o sapalai, na faaitiitia ai e le Eureka Heights ia apa ua uma ona lolomi na ia faatauina faatele i ana mea e lua e sili ona faatau atu ma se apa paʻepaʻe paʻepaʻe e iai se tagavai laʻititi i le pito i luga - o se pusa lautele e mafai ona faʻaoga mo ituaiga eseese.O apa nei e fa'asolo i se masini e fa'apipi'i ai se pepa fa'ailoga i luga o le apa.

O le fa'ailoga na fa'atauina e fa'afaigofie ai ta'aloga laiti, pei o Funnel of Love, o se vaega o se fa'asologa o autu fa'a-carnaval na fa'atau atu i le fale fa'atau.Ae ina ua sau i luga o le initaneti i le faaiuga o le 2019, na faʻamalosia le faʻailoga mo na ma isi pia faʻatau atu i faleoloa.

E oʻo mai i le vaiaso talu ai, ua maeʻa faʻapipiʻi e le masini le 310,000 igoa.

Texans o loʻo inu pia, faʻamaʻi pe leai.E tusa ma le 12 fale gaosi oloa na tapunia i le setete atoa i le taimi na tapunia ai, o le tala lea a Charles Vallhonrat, le pule sili o le Texas Craft Brewers Guild.E le o manino pe toafia na tapunia ona o le COVID, ae o le aofaʻi o numera e sili atu teisi nai lo le masani, o lana tala lea.O le tapunia na matua faʻamalieina i avanoa fou, na ia faʻaopoopo mai ai.

O numera o gaosiga fa'alotoifale o lo'o fa'aalia ai le fa'aauauina o le fiafia i pia taulima.Ina ua maeʻa le paʻu i le 2020, na gaosia ai e Eureka Heights le 8,600 paelo i le tausaga talu ai, o le tala lea a Rob Eichenlaub, o le faʻavae ma le ulu o galuega.Ose fa'amaumauga lena mo le fale gaosi oloa i Houston, mai le 7,700 paelo i le 2019. Na ta'ua e Dell'Osso, o le aofa'i o gaosiga na si'itia i Galveston Island Brewing i taimi uma o fa'ama'i, tusa lava pe leai ni tupe maua.O ia foi, o loʻo faʻamoemoe e sili atu lana faʻamaumauga o gaosiga i lenei tausaga.

Fai mai Dell'Osso o lo'o lava ana apa o lo'o i ona lima e tumau ai i le kuata lona fa, ae o lona uiga e le o toe mamao ona toe amata lea o le fa'atonuga.

E pei o faʻalavelave tetele uma, o lenei alumini candemic ua faʻatupuina ni pisinisi fou e faʻafetaui ai suiga o manaʻoga o pisinisi.O Amerika Canning e fa'atatau i Austin, lea e tu'uina atu tu'u apa feavea'i ma isi auaunaga, na fa'ailoa mai o le a amata ona gaosia apa i le amataga o lenei tautotogo.

"I le 2020, na matou vaʻaia ai o le a oʻo mai i fafo, o manaʻoga o tagata gaosi oloa o le a matua le lagolagoina lava," o le tala lea a le faʻavae ma le Pule Sili o David Racino i se tala fou."Ina ia faʻaauau pea le tautuaina o lo matou faʻatupulaia o tagata faʻatau, na manino mai e tatau ona matou faia a matou lava sapalai."

I Austin foʻi, o se kamupani e taʻua o Canworks na faʻalauiloaina ia Aukuso e tuʻuina atu i luga o manaʻoga lomitusi mo tagata gaosi meainu, o le lua vaetolu oi latou o loʻo faia nei le gaosiga.

"E manaʻomia e le au faʻatau lenei auaunaga," o le tala lea a Marshall Thompson, o le na tuʻua le pisinisi faʻatau fale i Houston e faʻatasi ma lona uso, Ryan, i le taumafaiga.

E fa'atonu e le kamupani apa fa'atele ma teu i lona faleteuoloa i sasa'e o Austin.O se masini lomitusi numera taugata i luga o le upega tafaʻilagi e mafai ona maua le tulaga maualuga, ink-jet lomitusi o apa i vaega mai le tasi i le 1 miliona, faʻatasi ai ma se suiga vave.O se tasi fale fai ava na aapa atu i le vaiaso talu ai ma faamatala mai e manaomia nisi apa vave ina ua uma ona lolomi le pia mo se oka muamua "na lele ese mai fata," o le tala lea a Thompson.

Canworks faʻamoemoe e faʻatumu le faʻatonuga i se faiga faʻavave i totonu o le vaiaso, o lana tala lea.

Eichenlaub, o Eureka Heights, na faʻaalia nisi o oloa a Canworks i lana fale faʻatau ma fai mai ua faagaeetia o ia.

O le Thompsons na fuafua e tuputupu aʻe i se fua faatatau talafeagai ma e le faʻatauina le tele o tagata faʻatau nai lo latou gafatia.E tusa ma le 70 a latou tagata faʻatau i le taimi nei, o le tala lea a Marshall Thompson, ma o le faʻatupulaia e sili atu nai lo faʻamoemoega.Fai mai a ia, o le kamupani o loʻo i luga o le ala e ausia ai le maualuga o le mafai ona lolomi e 2.5 miliona apa i le masina ia Me, e lua sifi i aso o le vaiaso ae lua pe tolu isi i faaiuga o vaiaso.O loʻo faʻatauina ni lomitusi fou ma o le a tatalaina se nofoaga lona lua a Amerika i le tautoulu ma le lona tolu i le amataga o le 2023.

Talu ai o Canworks oka mai se kamupani tele a le atunuʻu, na fai mai Thompson e mafai ona ia faʻaalofa i le au fai ava o loʻo feagai ma faʻafitauli o sapalai.

“Matou te lei misia lava se taimi e gata ai,” o lana tala lea, “… ae e le faigofie e pei o le na o le pikiina o le telefoni ma fai se oka.”


Taimi meli: Apr-08-2022