Alamanuia talafou o le vaiaso

O le fua faatatau o uta mai Saina i le Iunaite Setete na siitia toetoe lava 40% i le vaiaso, ma o le tau o uta o le fiasefulu afe tala na toe foi mai.

Talu mai Me, o felauaiga mai Saina i Amerika i Matu ua faʻafuaseʻi ona "faigata ona maua se fale", o tau o uta ua maualuga le tau, ma o le tele o pisinisi laiti ma feololo i fafo o loʻo feagai ma faʻafitauli faigata ma taugata. I le aso 13 o Me, na oʻo atu ai le faʻailoga o uta o uta o oloa a Shanghai (US-West route) i le 2508 points, i luga ole 37% mai ia Me 6 ma le 38.5% mai le faaiuga o Aperila. O le fa'asinomaga o lo'o fa'asalalauina e le Shanghai Shipping Exchange ma fa'aalia tele le tau o uta o uta mai Shanghai i taulaga i le Talafatai i Sisifo o le Iunaite Setete. O le Shanghai Export Container Freight Index (SCFI) na tuʻuina atu ia Me 10 na siitia 18.82% mai le faaiuga o Aperila, na maua ai se maualuga fou talu mai Setema 2022. Faatasi ai ma i latou, o le US-West auala na siitia i le $ 4,393/40-futu pusa, ma le US -O le ala i sasae na siitia i le $5,562/40-futu pusa, i luga 22% ma le 19.3% i le faasologa mai le faaiuga o Aperila, lea na siitia i luga i le tulaga ina ua uma le Suez Canal i le 2021.

Punavai: Caixin

E tele mea e lagolagoina kamupani liner ia Iuni po'o le toe si'i tau

I le mae’a ai ona sii e le tele o kamupani va’a container ni ta’amilosaga se lua o le tau o uta i le masina o Me, o lo’o vevela pea le maketi o uta i uta, ma e talitonu le au su’esu’e, o lo o maitauina pea le si’itia o le tau o oloa ia Iuni. Mo le maketi o loʻo i ai nei, o loʻo faʻaalia e le au faʻatau oloa, kamupani vaʻavaʻa ma tagata suʻesuʻe pisinisi tau felauaiga, o le aʻafiaga o le Sami Ulaula i luga o le vaʻa o loʻo faʻaalia atili ma sili atu ona manino, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o faʻamatalaga tau fefaʻatauaʻiga i fafo, faʻateleina manaoga o felauaiga, ma le maketi fa'amoemoe e fa'aauau pea le vevela. O le tele o le aufaipisinisi o lo'o tali mai e talitonu e tele mea na lagolagoina talu ai nei le maketi o fela'ua'iga, ma o le le mautonu o fete'ena'iga geopolitical i taimi umi e ono fa'ateleina ai le fe'avea'i o le fa'asologa o fela'ua'iga (Line Europa) i le lumana'i konekarate mamao masina.

Punavai: Iuni Tupe

O Hong Kong ma Peru ua tele lava ina maeʻa feutagaiga i luga o se maliega tau fefaʻatauaʻiga saoloto

O le Failautusi mo Pisinisi ma le Atinae o le Tamaoaiga a le Malo o Hong Kong SAR, Mr Yau Ying Wa, sa faia se fonotaga a le malo ma le Minisita o Fefaatauaiga ma Tagata Tafafao Maimoa a Peru, Ms Elizabeth Galdo Marin, i luga o le laina o le Felagolagomai o Asia ma le Pasefika. (APEC) Fonotaga a Minisita o Fefa'atauaiga i Arequipa, Peru, i le aso (16 Arequipa taimi). Na latou fa'ailoa mai fo'i o feutana'iga i le Maliega Fefa'ataua'iga Sa'oloto a Hong Kong-Peru (FTA) ua tele lava ina mae'a. E ese mai i le FTA ma Peru, o Hong Kong o le a faʻaauau pea ona faʻalauteleina lona tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga fesoʻotaʻiga, e aofia ai le sailia vave o le ulufale atu i le Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) ma faʻaiʻu FTA poʻo maliega faʻafaigaluega ma paaga fefaʻatauaʻiga i Sasaʻe Tutotonu ma faʻatasi ai ma le. Fusi ma le Auala.

Punavai: Sea Cross Border Weekly

O le Zhuhai Gaolan Port area na faʻamaeʻaina le faʻaogaina o pusa o le 240,000 TEU i le kuata muamua, o se faʻaopoopoga o le 22.7%

Na aʻoaʻoina e le tusitala mai le nofoaga o asiasiga a le tuaoi o Gaolan e faapea, i le kuata muamua o lenei tausaga, na maeʻa ai e le Zhuhai Gaolan Port le 26.6 miliona tone o uta uta, o se siitaga o le 15.3%, lea na siitia ai fefaʻatauaiga i fafo e 33.1%; Ua mae'a le fa'aaogaina o container e 240,000 TEU, o se si'itaga e 22.7%, lea na si'itia ai fefa'ataua'iga i fafo i le 62.0%, ua leai se vevela o fefa'ataua'iga i fafo.

Punavai: Iuni Tupe

O le Itumalo o Fujian a'o le'i oo ia Aperila, o oloa auina atu i fafo i fafo atu o tuaoi na ausia se faamaumauga maualuga i le vaitaimi lava e tasi

I totonu o le fa masina muamua o lenei tausaga, na oʻo atu i le 80.88 piliona yuan le faʻatau atu o fefaʻatauaiga a le Itumalo o Fujian i le 80.88 piliona, o se faʻaopoopoga o le 105.5% i lea tausaga ma lea tausaga, ma faʻamauina ai se faʻamaumauga maualuga mo le vaitaimi lava e tasi. E tusa ai ma faʻamaumauga, o fefaʻatauaʻiga e-pisinisi faʻatau atu a le Itumalo o Fujian e masani lava ona faʻatau saʻo i tuaoi, e tusa ma le 78.8% o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo. Faatasi ai ma i latou, o le tau o oloa auina atu i fafo o masini ma eletise e 26.78 piliona yuan, o se siitaga o le 120.9%; O le tau fa'atau atu o lavalava ma mea fa'aoga e 7.6 piliona yuan, i luga 193.6% i lea tausaga ma lea tausaga; O le tau faʻatau atu o oloa palasitika e 7.46 piliona yuan, o se faʻaopoopoga o le 192.2%. E le gata i lea, o le tele o oloa auina atu i fafo o oloa faaleaganuu ma oloa faatekonolosi na siitia i le 194.5% ma le 189.8%, i le faasologa.

Punavai: Sea Cross Border Weekly

Talu mai Aperila, o le numera o tagata fai pisinisi fou i Yiwu ua siitia i le 77.5%

E tusa ai ma faʻamaumauga a Ali International Station, talu mai Aperila 2024, o le numera o tagata faʻatau fou i Yiwu ua faʻateleina i le 77.5% i lea tausaga ma lea tausaga. Talu ai nei, na faalauiloa ai foi e le Matagaluega o Fefaatauaiga a le Itumalo o Zhejiang ma le Malo o Yiwu le "Vitality Zhejiang Merchants Overseas Efficiency Protection Plan" ma le Ali International Station, e maua ai le toatele o tagata faatau oloa a Zhejiang, e aofia ai ma le aufaioloa a Yiwu, ma le mautinoa o le puipuiga o avanoa tau pisinisi, faaleleia atili o fefaʻatauaiga, fesiitaiga taleni ma isi faiga tautua.

Punavai: Sea Cross Border Weekly


Taimi meli: Me-20-2024