Aafiaga ole RMB Fetufaaiga Fua Faatatau ile US Dollar

Talu ai nei, o le fesuiaiga o le RMB e faasaga i le US dollar ua tosina mai ai le tele o le gauai i maketi faavaomalo. I le avea ai ma tupe faʻaagaga sili ona tele i le lalolagi, ua leva ona pulea le tala i fefaʻatauaiga faʻavaomalo, ae o le siʻitia o le tamaoaiga o Saina ma le televave o le faʻava-o-malo a le renminbi, o le paleni o loʻo suia maaleale. Seʻi o tatou vaʻavaʻai loloto i faʻamatalaga lata mai i lenei faʻalavelave, faʻasologa e mafai, ma le uiga o lenei mea mo fefaʻatauaiga i le lalolagi ma tagata teu tupe.

Fetufaaiga i le aso 8 o Aokuso

Tulaga o fesuiaiga o tupe i le taimi nei: E tusa ai ma le People's Bank of China, e oʻo mai ia Iulai 2024, o le paleni tutotonu o le RMB e faasaga i le tala Amerika na tumau pea ile 6.3, lea na tumau i se tulaga mautu i le aotelega e ui lava i le tosoina mai le maualuga o le talafaasolopito. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le renminbi i fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi ua faʻateleina, aʻo le puleaina o le tala e leʻi luluina atoa.

 

Us Dollar volatility ma RMB internationalization: I le avea ai o se fa'ailoga tupe fa'alelalolagi, ole su'esu'ega tului a le tala Amerika ma faiga fa'avae o lo'o i ai se aafiaga tuusa'o i le maketi o le lalolagi. O suiga talu ai nei i le US dollar index e atagia mai ai le faʻamoemoeina o faiga faʻavae tau tupe a Amerika, lea o se vaega na faʻaosofia ai nisi o atunuʻu e taumafai e faʻavasega tupe faʻamautu, e aofia ai le renminbi. E ala i faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga fetuutuunai, ua faʻamautinoa e le PBOC le mautu o le fesuiaiga o le RMB ma tuʻuina atu le talitonuga i tagata faʻatau fefaʻatauaʻiga faavaomalo.

 

Su'esu'ega a le Maketi ma A'afiaga:

 

Fa'asologa 1: Fa'asalaina o le RMB nofoia: A'o fa'ateleina atunu'u, e pei o atunu'u o Fagaloa, atunu'u atia'e i Europa ma atunu'u o lo'o tula'i mai maketi, latou te iloa le RMB, o le a fa'alautele atili le feso'ota'iga a le RMB. O le a fa'aitiitia ai tau o fefa'ataua'iga ae atagia ai fo'i le fa'agasologa o le fa'avasegaina o faiga tau tupe a le lalolagi.

 

Fua'iga 2: Lu'itau i le Pulea o Tala Amerika: O le si'itia o le tulaga fa'ava-o-malo o le RMB e ono fa'avaivaia ai le pule'aga a'ia'i o le tala Amerika, ma fa'atupu ai se fa'amata'u fa'amata'u i le pule'aga o tala Amerika. O le a fa'aosofia ai le au fai faiga fa'avae tala e toe iloilo le a'afiaga o a latou faiga fa'avae tau tupe i le mautu tau tupe a le lalolagi.

 

Aafiaga 1: Fefaʻatauaʻiga tau ma pulega faʻalavelave: Mo kamupani, o le faʻaogaina o le RMB mo le faʻamautu e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o fesuiaiga, aemaise lava i fefaʻatauaiga o oloa, e ono faʻamalosia ai le tele o kamupani e fesuiaʻi ile RMB e avea ma tupe faʻamautu.

Aafiaga lua: Faia o filifiliga a le aufaipisinisi: Mo le aufaipisinisi faavaomalo, o aseta a le RMB o le a sili atu ona manaia, lea e mafai ona oʻo atu ai i tupe faavae i totonu o maketi tau tupe a Saina, ma afaina ai tupe faavae ma le faʻamalosia o maketi.

 

Malamalamaaga ma Fautuaga Faʻataʻitaʻi: E ui lava o le tala o loʻo avea pea ma tupe sili, o le siitia o le renminbi e le mafai ona le amanaiaina. Mo atina'e, o le fa'avasegaina o tupe fa'ato'a e tatau ona manatu e fa'atatau i tulaga lamatia tau fesuiaiga. I le taimi lava e tasi, e tatau i le malo ma faʻalapotopotoga tau tupe ona faʻaauau pea ona faʻalauiloa le faagasologa o le RMB internationalization ma faʻaleleia le loloto ma le lautele o maketi tau tupe.

 

Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le malosi o le atunuʻu, o la tatou fefaʻatauaʻiga i le va o atunuʻu i le lalolagi ua sili atu ona sologa lelei, faia i Saina ua faasolosolo malie ona avea ma oloa faʻalagolago,Jinan erjin Kamupani Fa'aulufale mai ma Fa'atau AtuO pisinisi fa'atapula'a o le gaosiga ma le fa'atauteleina o meainu pia, fa'atasi ai ma le gaosiga ma le fa'atauina atumeainu apa alumini, faʻafeiloaʻi e feutagai ma tagata fai pisinisi mai atunuu uma.

 

 


Taimi meli: Au-08-2024